Livets träd – eller trädet på gott OCH ont…

Publicerat: januari 4, 2011 i Okategoriserade

Jag har sedan jag var liten blivit undervisad om att det är himmel eller helvete som gäller – vitt eller svart. Det goda eller det onda…  Svårt val – eller?

Nu känner jag att det största hotet mot godheten är inte det onda, utan blandningen av det som är gott OCH det som är ont… Så intressant är det då att detta nyår (genom familjen Cloud) förstå att det inte är så enkelt…

Det goda vet de flesta av oss vad det är. Men det är en annan sak att förstå att det onda trädet i Edens Lustgård inte var bara var ont – då hade det varit enkelt att välja. Det förrädiska är att  det trädet vi väljer framför Guds träd,  inte bara är ont – utan både ont och gott… Alla religioner lovar oss befrielse från död – bara Jesus lovar oss liv…

Det var blandningen av gott och ont som förförde …

Så fundera några varv på vad som i ditt liv som är både ont och gott. Själv hittar jag många områden. Tänk sedan på vad som är bara gott – och mejla mig…

Du tror att livet handlar om att välja mellan ont och gott –  medan det verkligen handlar om att väja mellan vad som är GUD eller det som är ont OCH gott – riktigt lurigt men livsviktigt…

Vad väljer du?

/Grubbelmia

kommentarer
 1. Linnea. skriver:

  Jag väljer nåden som blir min utgångspunkt.

 2. Björn skriver:

  Hoppsan! Det blir inte som tänkt alla gånger. Skulle svara på gott och ont hann bara skriva två meningar sedan kom jag åt tabb knappen och hamnade under kommentarer. Kanse skulle vara så inte vet jag. (Det blir sällan som jag tänkt men det blir bra ändå) Nå tillbaka till ämnet. Tänker att kanse Edens lustgård inte handlar om Gud utan mera om ett första försök att sätta moraliska gränser. ( kanse även hela gt.) Tidiga människor behövde något att rätta sig efter för att begränsa sex,egodelar,våld med mera.

  Tänker för egen del att Gud redan har planterat vad som är gott och ont i oss. I ordalag delar jag upp det i jaget och egot (vet att det betyder samma sak. Dock inte för mig) Egot står då för vad jag kräver och blir då något som gör ont. Vill att folk ska älska mig,kräver kärlek, Vill ha grannens tomt för den ser grönare ut än min, får jag bara den här nya tv så blir mitt liv så mycket bättre. Ja listan kan göras lång. När jag fastnar i egot gör det ont i mig och jag känner ingen tacksamhet. För jag fastnar här ibland är inget helgon bara en vanlig människa som försöker göra så gott jag kan.

  Jaget där imot handlar o att ge mig själv kärlek så att jag kan ge andra kärlek och då mår jag gott. Låter enkelt men är inte alltid så lätt. Här behöver jag Gud! När jag ber om kraft aktivt för att slippa min självcentreing som gör mig så ont så får jag kraft att tänka om.

  Gud ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra. Mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden. SKE DIN VILJA INTE MIN.

  Tack för dina härliga bloggar samt olika människor som svarar på dom.

 3. Björn skriver:

  Gott och ont. Ont och gott vem bestämmer vad som är vad? Oftast tror jag att vi människor sätter dom gränserna inte Gud.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s