En liten ”roadtrip” – bort från vardagen

Publicerat: april 10, 2011 i Resegrubbel

På torsdag är vi sex vänner som drar till Frankrike. Först flyg till Marseille. Vidare till Aix-en-Provance, där vi ska sova en natt hos Carro – som pluggar franska. Sedan väntar St-Tropez, Cannes, Nice och Monaco…

Nog är det härligt att ibland få byta vardagens lunk mot resans oförutsägbara tillvaro. Är inte speciellt fäst vid boende, kläder eller shopping. Får jag pengar över, finns det få saker som jag hellre gör än reser.

Jag älskar att resa…

Även mindre resor på hemmaplan, piggar upp. En liten bilresa söderut, vandring i Funäsdalen eller segling i skymningen. Frukost på en klippa i Mälaren. Att resa gör mig glad.

Har väl alltid känt mig lite rastlös. Kanske är det alla flyttarna när jag var barn. Kanske är det vallonblodet som kokar. Kanske är det känslan av att något händer, att det inte står still – att jag lever.

De inre resorna är också viktiga, men jobbigare. Relationsresorna är ju även de en del av livet, även om relationer går upp och ner. Men jag gillar att åka bergochdal-bana, så det är helt i sin ordning. Förresten går det inte bara upp och ner, det är kittlande roligt också  – både relationer och bergochdal-banor 😉

Min adoptivfar ”prästen Tore” brukade ofta säga att ”det är bättre att det kokar över, än att det inte kokar alls”. Kanske är det så även med resande i allmänhet och liv i synnerhet?

Hellre för mycket, än för lite.
/Grubbelmia

kommentarer
 1. Björn skriver:

  Hoppas på en trevlig resa! Själv håller jag på och letar kostym. Min älskade fru brukar alltid säga att det är svårt och bestämma vilka kläder hon ska välja när vi är bortbjudna. Själv tänker jag sällan så, tar oftast det jag hittar först och som ser någerlunda bra ut.

  Nu handlar ju inte min kostym om kläder utan snarare om storleken på min livskostym…..

  Trotts en lång så kallad inre resa där i och för sig många härliga upptäckter gjorts, känns det ibland som jag fortfarande inte riktigt har hittat rätt storlek. Vill fortfarande för mycket samt blir uppslukad i det jag gör så till den milda grad att jag ofta kör huvudet rätt in i stenvägen.

  Nåja som tur är går det ju att lägga i ”backen” titta efter en ny väg och med lite tur kanse man hittar en bättre ”klädaffär” på nästa resa.

  Mvh. Björn

 2. Mia skriver:

  Håller med om att det vore roligt att träffas igen, Anne. Har fått en märklig känsla av att vi har en hel del gemensamt… 😉

 3. Anne skriver:

  Ha en trevlig resa! Känner igen mig själv i det du säger. Se till att resa söderut snart, riktning Höör. Det vore roligt att lära känna dig mer. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s