Nu har jag dansat med Jonas Gardell

Publicerat: januari 13, 2011 i Vardagsgrubbel

Var på kryssning nyligen, med några amerikanska vänner. Fick syn på Mr. Gardell på dansgolvet, och tänkte att ”nu måste man passa på”…

Gick ner och dansade ett tag. Frågade till och med om det var okej att jag skrev om det på min blogg. Han okejade. Sedan har jag funderat över vad jag ska skriva. Det är ju egentligen bara en rolig rubrik, utan något djupare innehåll.

Efter att ha grubblat ett tag kom jag att tänka på att jag tycker att vi människor kan vara som klatchiga rubriker utan innehåll. Det låter så spännande och bra, men när man skrapar lite på ytan – känns det bara tomt.

Då är det mer intressant med det motsatta, tycker jag. Att träffa anspråkslösa människor som inte är så noga med att stämplas med fina etiketter. Plötsligt, där man minst anar det, kan man då vaska guld…

/från febrig Grubbelmia

kommentarer
 1. Mia skriver:

  Tack själva mr Alias och Björn, för att ni tillför så mycket genom era kommentarer!

  Försöker få mina vänner att våga skriva, men de är så rädda att det ska ”bli fel”. För det första är det ju ingen tanke som är fel, men är man ändå osäker kan man ju alltid använda ett alias (eller hur mr Alias 😉

  Gärna fler kommentarer alltså..

  Kraaam från Grubbelmia

 2. Björn skriver:

  Mia och mr Alias!

  Vad härligt ni skriver! Sitter i soffan lördagmorgon med en kopp kaffe i handen och läser Mias blogg och mr Alias svar. Tänker att det just är så, kanse klatchiga ytan fasaden är lika med rädslan som många av oss fastnar i och gömmer oss i. Vet av egen erfarenhet hur viktig fasaden var och hur klatchig jag har försökt vara under stora delar av mitt liv. När jag för ca 11år sedan började skrapa på min egen yta hittade jag bara en väldigt rädd liten kille bakom fasaden.

  Fasader använder vi nog alla ibland lite till mans, men det viktiga är tror jag att inte fastna bakom dem. När jag vågar släppa min fasad så händer det märkliga att andra människor oxå släpper sin och relationer skapas.
  För egen del kallar jag det att hitta Gud i en annan människa.

  Kram på er//Björn

 3. mr Alias skriver:

  Jag undrar om det inte finns guld lite över allt. Det är bara det att den klatchiga ytan bara kommer i vägen, så man inte kan se guldet.

  Fasader gör människor tråkiga, äkthet gör människor unika, annorlunda och intressanta. Det är bara att inse att det inte finns några normala människor och därför behöver vi inte vara så förtvivlat rädda för att vara annorlunda.

  Släpp fasaden och våga visa vem du är och hitta ditt eget guld. 🙂

  mvh /mr Alias

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s