En vegan som äter kött?

Publicerat: maj 11, 2011 i Vardagsgrubbel

Vi hade inte träffats på ett tag, men nu skulle vi äntligen få tid att äta lunch ihop. Är du fortfarande vegetarian, frågar jag. Nej vegan, svarar hon. Jag beställer en viltbiff, och min vän ber att få in en likadan.

När jag lämnat min vän, börjar jag inse allvaret i det som hänt. Hon som inte ens äter fisk, åt just en viltbiff!

Vad härligt befriande, tänker jag först. Hon har sina tydliga värderingar, men känner sig fri att göra avsteg. Vad förskräckligt, tänker jag sedan. Hon trodde nog att det var en vegetarisk biff hon just åt. Hur mår hon egentligen, om hon nu plötsligt släpper allt hon tror på, var min tredje tanke.

En god vän skulle nog inte gå hem och blogga om händelsen, utan ringa upp och fråga. Men jag bloggar först och frågar sedan. För det hela är ju intressant som fenomen. Att plötsligt göra något helt oväntat och annorlunda.

Under min utbildning på Stockholms universitet för miljoner år sedan, var det en föreläsare som gav oss till uppgift att göra just detta. Något som tog emot. Något som helt stred mot de vi tyckte att vi var. Och sedan skriva om det. Jag och tre andra tjejer kom då på att det vi minst av allt kunde tänka oss att göra, var att gå på porrklubb. Sagt och gjort, vi gjorde ett studiebesök – dagtid – på en porrklubb. Genom en anonym dörr och en röd trappa, gick vi nervösa ner i en mörk källarlokal. Ägaren visade oss runt och berättade om utvalda delar av  verksamheten. En del läskigt fick vi se, men nej – jag tänker inte berätta vad. Fick även med mig en vulgär plastdocka hem, som jag har kvar än idag.

Ja, nu är det ju på intet sätt så, att jag med denna bloggpost vill uppmuntra någon att gå på porrklubb. Men att tänka och testa något utanför boxen ibland, kanske inte är så dumt.

Om en vegan vågar äta kött. Och en oskuld undersöker en porrklubb. Ja då kanske – men bara kanske – du skulle ta och testa något oväntat idag?

Eller imorgon 😉
/Grubbelmia

kommentarer
  1. Zorro skriver:

    Jag ska testa något nytt, jag lovar – om inte idag så kanske nästa år 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s