Det finns så många känslor på jorden

Publicerat: februari 7, 2011 i Bok- och filmgrubbel

Även om jag just hyrt en video om att det inga finns i rymden. Simon i filmen, vill att känslor ska vara som ekvationer. De ska gå att förstå och förutse. Annars blir det svårt…

Huvudrollsinnehavaren har aspergers syndrom, och jag följer hans vardagsbekymmer med en blandning av glädje och sorg. Filmen tar så många märkliga vändningar, att jag känner mig trött i hela kroppen, när den är slut.

Med eller utan asberger, så är det komplicerat – det här med känslor.

Själv har jag känt mig ledsen i över en vecka nu. Ett känslosår som bara inte vill läka. Någon rev upp en över tjugo år gammal smärta, en annan strödde salt i det. Om det läker, ja det återstår att se. Vi måste försöka vara rädda om varandra. Och gå varsamt fram.

Det finns så många känslor på jorden…

/Grubbelmia

kommentarer
 1. Mia skriver:

  Jo, känslor är det bästa och det värsta i livet – och en svår nöt att knäcka. Tack för era inspirerade kommentarer. Får låta det ligga ett tag, och se vad som händer. Men det gör fortfarande fruktansvärt ont! Kraaam Mia

 2. Björn skriver:

  Känslor mitt livs svåraste nöt att knäcka. Ända fram tills jag var 38 år kämpade jag med känslostormar upp ned fram och tillbaka. Ett virrevarr som jag var fast i. Jag levde efter känslorna och dom var starka!!! Jag förstärkte dom ännu mer på kemisk väg. Idag accepterar jag dom, men förstår att jag inte alltid måste följa dom. Det var nog mitt livs största upptäckt. Jag har oxå förstått att jag måste påminna mig om det ofta annars glider jag iväg och fångas i mitt gamla mönster. Jag måste säga att jag är väldigt tacksam för dom, men kannse inte just när jag är mitt uppe i dom.

  Så till såret som inte vill läka. Kanse läker det aldrig, men jag tror att vi kan leva med det och när rätt tid är kommer ta fram det syna det leva med det och acceptera det. När rätt tid är vet jag dock inte men det brukar kännas. Tror att något/någon har givit oss den möjligheten.

  Sköt om er det är ni värda Björn

 3. mr Alias skriver:

  Det smärtar mig att höra, men det är sant. Känslor är det bästa och det värsta med livet. En mycket mycket klok kvinna sa en gång ”Det är som en berg och dal bana, men om du inte är beredd på färden så ska du inte lösa biljetten”.

  I det sammanhanget handlade det om äktenskapet men jag tror det gäller också livet. Enda skillnaden är att vi kan inte välja att inte lösa biljetten. Det beslutet fattades av någon annan.

  Trots alla smärta man kan känna, så är det bättre med känslor än inga känslor alls. För utan känslor får man inte heller glädje, kärlek, närhet och det som betyder mest i livet.

  Jag vet att livet kan vara en mycket mörk plats, men håll ut. Det finns en utväg även om du inte ser den nu. Efter regn kommer det solsken, även om när det regnar så håller det alltid på lite väl länge.

  Ge inte upp hoppet, även när det varit som mörkast i mitt liv så har jag alltid funnit det värt mödan när solen skiner igen.

  mvh /mr Alias

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s