Vem kissar på sittringen?

Publicerat: november 20, 2011 i Vardagsgrubbel

Jag befinner mig på en underbart vackert utsmyckad toalett i ett nybyggt Stockholmshotell. Både damer och herrar är välkomna in, och jag uppfylls av en undran över varför inte alla toaletter är gemensamma. När den första föreläsningen är slut, går jag med en positiv känsla tillbaka till denna behagliga facilitet. Öppnar dörren till en av toaletterna, och spyr nästan i ren förskräckelse…

Det är kiss överallt! På sittringen, på golvet, i toaletten och till och med på spegeln. Äcklad börjar jag att tänka diskriminerande tankar om män, och är nästan redo att skriva en insändare med krav på att ALLA gemensamma toaletter genast måste upphöra.

Väl hemma pratar jag med mina män om händelsen. De hävdar bestämt att denna svinaktiga erfarenhet hör till undantagen. I hemlighet ringer jag då upp en annan manlig bekant, som genast håller med mig om att herrtoaletter inte är att föredra – om man i denna situation vill ha en någorlunda fräsch upplevelse.

Ja, inte vet jag hur man tar reda på hur det verkligen förhåller sig med killar och offentliga toaletter. Men jag fortsätter ändå att undra…

Vem kissar på sittringen?
/Grubbelmia

kommentarer
  1. Daniel skriver:

    Jag såg detta första gången i det nyrenoverade Vällingby centrum, gemensamma toaletter.
    Jag kliver in med min vanliga fart rakt in på toaletten (såklart).
    Där möter jag överraskande en handfull damer och tjejer som bättrar på sminket. De ser måttligt nöjda ut med att ertappas med detta. Jag går in på en av toaletterna för att använda den.
    Det låter mer om man står än om man sitter tänker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s