”Nu ryker körkortet”

Publicerat: maj 6, 2012 i Samhällsgrubbel, Vardagsgrubbel

Djupt inne i intensiva samtal med sönerna i baksätet, ser och hör vi plötsligt blåljus och sirener bakom oss. ”Shit”, säger Tomas, och kör in till kanten. ”Nu ryker körkortet”, tänker jag…

Först blir det att blåsa, för alkoholtest. ”Det ser bra ut”, säger polisen. ”Ja, det vore konstigt annars”, svarar Tomas. ”Jo, fast du har andra allvarliga problem”, säger polisen.

Polisens kollega, som gått iväg för att kolla körkortet, kommer tillbaka. ”Vet du varför vi stannade dig”, frågar han. ”Vi var inne i djupa samtal, så jag antar att jag kanske körde för fort”, svarar Tomas. ”Ditt körkort hade rykt vid 140 kilometer i timmen”, säger polisen. ”Högsta mätningen vi har på dig, är över 150 kilometer i timmen”.

En tung tystnad infinner sig. Samuel, Simon, Tomas och jag själv – ser säkert skräckslagna ut. Jag hinner tänka miljoner tankar (känns det som). Tomas funderar på vilket dåligt exempel detta är för vår son Simon, som just ska börja övningsköra. Poliserna står också tysta, och bara tittar på oss.

”Jag vill inte förstöra er lördagskväll”, säger sedan den ena polisen. ”Vi låter dig gå för den här gången” säger den andre. ”Men vi vill att du tar det lugnare framöver”.

Hela familjen Enblom har efter denna incident kommit in i en ”älska-polisen-fas”. Simon som går på gymnasiet, till och med funderar på att bli polis nu. Det som hände i går kväll, är sinnebilden för vad vi religiösa kallar nåd!

Sången nedan med Sting och The Police, tillägnas de två konstaplar vi träffade en sen lördagskväll, på vägen mellan Västerås och Kungsängen.

Jag älskar polisen!
/Mia

kommentarer
 1. Mia skriver:

  Har inte heller hört talas om något liknande i Svedala. Men effektivt var det. Jag har aldrig sett Tomas köra så lungt som nu…

 2. Daniel skriver:

  Detta händer inte i Sverige!!!! Har varit med om det i USA vid flera tillfällen men aldrig i Sverige. Wow!

  /Daniel

 3. Linnea skriver:

  Chockad, tacksam och glad över utgången!

  ”Nåd utöver nåd”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s