Ett Hoppfullt Nytt År – önskar jag dig!

Publicerat: december 31, 2012 i Vardagsgrubbel

Solen sänker sig sakta över Funäsdalsberget. Jag burrar in mig i fjällstugans jättelika gröna och mjuka soffa – för att reflektera över året som gått. På många sätt är 2012, både det bästa och det värsta året i mitt liv…

Det bästa för att jag under våren fick fast anställning på ett arbete där jag trivs och utvecklas, och för att jag den fjärde augusti fick den underbara dotter jag alltid drömt om – när min son Samuel gifte sig med sin Amandine.

Det värsta för att jag detta år på allvar börjat ta tag i mitt skuggiga förflutna, och för att relationer i min närhet verkar försvinna in i Läskiga Huset – vem vet var detta slutar?

Ändå sitter jag här hoppfull inför året som kommer.

 • Hoppfull för att ju skörare livet blir, desto större blir tacksamheten över livets små vardagliga glädjeämnen.
 • Hoppfull för att jag nu äntligen förstår att det förflutnas skuggor, kräver ljus för att försvinna.
 • Hoppfull för att meningen med livet är relationer, och därmed helt opåverkbar av ekonomisk och politisk oro i världen.

 

Läste nyligen en Facebook-upptatering där det stod något i stil med ”Problemet är inte problemet. Det är din attityd till problemet som är avgörande.”

Själv vill jag att min attityd från och med  2013 i alla lägen ska vara hoppfull.

Vem vill stå med mig i detta försök till nyårslöfte?
/Grubbelmia

kommentarer
 1. grubbelmia skriver:

  Tack Mr Alias. Jag ska också försöka att lita mer på Gud år 2013. Kram /Mia

 2. Mr Alias skriver:

  Jag håller helt med dig och står gärna med om ett hoppfullare 2013 trots all osäkerhet, skakiga utsikter och tveksamt ekonomiskt läge både i Sverige så väl som världen i stort. Så otroligt mycket sitter i attityden och den i sin tur är beroende av vad som är mina rötter tror jag.

  Det handlar om en förtröstan som är större än mig själv och ligger utanför mig. Han är större än alla omständigheter och därför kommer jag att lita på den ende som håller när det blåser på riktigt, Gud.
  Jag vill lita på honom helt oavsett vad som väntar.

  Ett välsignat år önskar jag Grubbelmia och alla andra som läser, må Gud få skina i ditt liv och över dig 2013!

  Mvh mr Alias

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s