Hello darling, my love and sweetheart

Publicerat: december 5, 2010 i Resegrubbel, Vardagsgrubbel

Jag är inne på Body Shop, för att titta på smink. En av de anställda frågar: ”Can I help you, darling?”. Går vidare för att köpa en hamburgare, när mannen bakom kassan säger ”Will that be all, sweetheart”? Lämnar en annan affär med orden ”bye love” ringande från expediten bakom mig. Jag har varit på julshopping i London…

Vet inte vad det är med engelsmännen. Men jag fullkomligt älskar dem. Och det säger jag inte bara för att min moster gifte sig med en. Brittisk humor, är alltid den bästa och London är underbart charmigt juletid.

Jag har bott på ett som vanligt ganska litet hotellrum i Notting Hill. Jämför med resan till USA förra året, där allt är så mycket större. På många sätt är engelsmännen amerikanarnas motsats. Rummen, sängarna och matportionerna är små. Men mitt i all sin litenhet och blekhet – för bleka är de 😉 gillar jag britterna. De är vänliga och jag tycker om de små epiteten de lägger till, för att förgylla mina shoppingrundor.

Under tre dagar nu har jag åkt dubbeldäckare, strosat genom julmarknaden i Hyde Park, lyssnat på en sjungande älg, druckit äcklig varm cider, sett en hysterisk tomte och talangfulla gatumusikanter. Jag har även varit på julpuddinglopp (hur kommer man ens på idén?), skrattat åt dansande Chippendales-kopior, rolig julskyltning och gästvänliga Harrods-vakter.  Har även njutit av den italienska maten och musikalen Thriller.

Det finns egentligen bara en negativ sak med London, och det är den brittiska matlagningskonsten. Gjorde mitt bästa för att undvika den, men ändå råkade jag ut för överfriterad lax med pommes en gång, när jag trodde jag beställt något helt annat. Får mig att tänka på en historia jag hörde för många år sedan: ”Du vet att du hamnat i helvetet när det är tyskarna som står för underhållningen, fransmännen för ordningen och britterna för matlagningen”.

Blir du sugen på London nu? Då kan jag kan starkt rekommendera sajten: www.visitlondon.com

/Grubbelmia

kommentarer
  1. Daniel skriver:

    Can I help you, darling? får de gärna för min del börja köra med i Sverige också. Annars vore det en bra start om svenska butiker över huvud taget hälsade på en när man kommer in …. 😉

    Daniel

  2. mrAlias skriver:

    Det låter mycket trevligare med darling, love och sweatheart än många av våra svenka sätt. Vi är så direkta, bra i bland men inte alltid så trevligt. Glömmer aldrig när vi stod i kön till H&M och kassörskan stod pratade i telefon om gårdagens fest, helt ointresserad av kön som bildades till kassan. När hon var klar, inte kom ens ett lite ursäkta. Det kändes som vi skulle be om ursäkt själva för att vi störde. Då låter London mycket trevligare.

    mvh /Alias

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s