Vad göra med gråa dagar?

Publicerat: juli 4, 2011 i Vardagsgrubbel

Inte ens fåglarna behagar kvittra denna morgon. Sätter på en CD med klassisk musik, och ser genom fönstret en trött man sätta sig på en parkbänk. Han ställer ner sin tunga konsumkasse, och sträcker ut benen…

Ser skönt ut, på ett långsamt och stilla vis. Är det kanske så man ska leva under gråa dagar? Dra ner på tempot, och anpassa sig till vädret. Bara vara – vågar jag det?

Får mig att minnas alla gånger som barnen klagat och sagt ”det är så tråkigt, jag har ingenting att göra”. Varpå jag har svarat ”ingen har någonsin dött av att ha det tråkigt”.

Efter detta svar har barnen suckat över sin oförstående mor, för att sedan dra sig undan för att läsa en bok, ringa en kompis eller se på en film. Klagandet dör ut, och en ny sorts vila inträder.

Jag tror inte på att forcera upplevelsekickar i onödan. Jag tror att vi behöver lära oss att uppskatta nyanserna i livet. Jag tror att det är bra att ha tråkigt ibland, och att lära sig uppskatta gråa dagar.

Vad tror du?
/Grubbelmia

kommentarer
 1. Mia skriver:

  Jo, det är sant Mr Alias – det är nog inte bara barnen som blir rastlösa av tråkighet och gråa dagar. Försöker själv att sluta jaga efter vind, men man får se upp – rätt som det är blir även semesterkalendern uppbokad. Men inte detta år… för jag har slängt semesterkalendern 😉

 2. mr Alias skriver:

  Underbar beskrivning som träffar. Kanske är det så att det inte är så stor skillnad på barn och oss ”vuxna” som också är i viss bemärkelse är barn,

  Hur är det att gå ned i varv när semestern börjar? Ofta efter en intensiv period av att ”fixa allt innan man ska på semester” eller andra spänningar. Är det inte samma sorts rastlösehet som kryper under skinnet, särskilt en regning dag som denna.

  Hur lätt är det inte att fortsätta jagandet, efter semesterns alla aktiviteter? Det tar tid att landa så att jag kan ta det lugnt och den egentliga vilan kan infinna sig. Hur skönt är det inte när man når tillståndet där det räcker med att existera och ta dagen som den kommer?

  Jag trodde aldrig jag skulle säga det, men kanke en regnig dag inte är så dum i alla fall…

  mvh /mr Alias

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s