Hur man beställer en öl…

Publicerat: december 15, 2011 i Vardagsgrubbel

i en fullsatt bar, verkar vara en färdighet som kräver ständig övning. Uppenbarligen var det länge sedan sist. Där stod jag stilla med plånbok, och bedjande hundögon på jobbets julfirande på Kaknästornet igår. Det kändes som att alla omkring mig fick beställa – utom just jag.

Insåg att jag under överskådlig tid mest varit ute på städade middagar, där någon kypare snällt ställer sig vid bordet för att ta upp beställning. När jag kom hem, frågade jag min mer erfarne man om vad jag hade gjort för fel. Tomas skrattade och sa ”stod du alltså vid en fullsatt bar, helt stilla”? När jag svarade jakande sa han ”du måste förstå att dessa bartendrar ser ut över ett guppande hav av beställare, och de söker då efter rörelse”. Hans tips var att nästa gång framfusigt vifta med pengar eller kort, för att deras rörelsedetektor ska slå på – och jag ska få beställa.

Om jag nu fungerade dåligt i fas ett av ”ölbeställarfärdighet”, fungerade jag desto bättre i fas två. Jag kom plötsligt ihåg hur viktigt det är att ge bra dricks på första beställningen. Så det gjorde jag. När jag kom tillbaka för att beställa min nästa lilla flaska av rökig turkisk mellanöl, fick jag uppmärksamhet direkt.

Utan att vifta med pengar eller kort – och MED hundögon…
/Grubbelmia

kommentarer
  1. Daniel skriver:

    Det första är att man vet vad man vill ha. (en stor av den sorten)
    Det andra är att man vet när man vill ha det. (här på bardisken nu)
    Det tredje är att underlätta för säljaren att möta dina önskemål. (jag är tillräckligt nykter för att betala med kort eller jämna pengar och pratar inte med kompisarna samtidigt)

  2. Zorro skriver:

    Låter ju som att du klarade dig galant – trots allt. Låt ingen annan styra dina steg…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s