Såga sönder cykellås

Publicerat: augusti 15, 2011 i Vardagsgrubbel

Om man tappat bort sin nyckel, och måste såga sönder låset. När ska man göra det, för att inte verka allt för suspekt? ”Inte på kvällen”, sa Tomas. ”Vi sågar av det i dagsljus”. Sagt och gjort, vi börjar såga…

Våra grannar ger mig misstänksamma blickar som säger ”män i hästsvans, som sågar sönder cykellås mitt på dagen, går inte att lita på”. Jag ler fånigt.

Tyckte att det var oerhört pinsamt att stå där bredvid Tomas, när han sågade. Det gnisslade i öronen och kändes som evigheter innan låset äntligen brast. Började grubbla över hur saker kan se helt fel ut, och ändå vara rätt.

För ett tag sedan berättade någon om att tjuvarna idag ofta kör upp med ett släp till husen, och lastar på stöldgodset mitt på ljusa dagen. Grannarna tänker då att ”allt är okej, inga skulle ju stjäla så öppet, mitt på dagen”.

Funderade på att detta synsätt gäller många andra områden också. Vi människor dömer gärna efter hur det ser ut, även om det kanske inte alls stämmer. Vi tittar på ytan, och bestämmer oss sedan för vems fel det är att ett par skiljer sig. De som är duktigast på att polera ytan vinner. Kanske är det då viktigt att påminna sig om:

Saker och ting är inte alltid som de ser ut…
//Grubbelmia

kommentarer
  1. Linnea skriver:

    Håller med Samuel här rakt upp och ner.

  2. Samuel skriver:

    så viktigt och så sant!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s